Fietsgroep

Op verschillende momenten kan met de toerfietsgroep worden gefietst. Afhankelijk van het aantal fietser wordt er in meerdere groepen gereden. Er is altijd een instapgroep waar rekening wordt gehouden met het feit dat iedereen mee moet kunnen fietsen. Afhankelijk van de omstandigheden  max. 28-30 km/hr. Voor snellere rijders is er ook volop uitdaging met een groep waarbij de snelheid om en nabij 35 km/hr. Er wordt gefietst onder leiding van een wegkapitein, die de route aangeeft en de gedragsregels bewaakt. We starten in Ommen vanaf de brug. Mocht een groep groter zijn dan 14 deelnemers dan wordt die groep altijd in tweeën gesplitst i.v.m. overzichtelijkheid en veiligheid.

We starten het seizoen op de zaterdag in het laatste weekend van maart met een openingstocht van ong. 60 km op een gematigd tempo en sluiten eind september af met een langere tocht van ong. 130 km. Tijdens deze afsluitende tocht gaat er ook een wagen met begeleider mee. Daarbij is ook altijd ruimte voor een gezellig hapje en een drankje.

Training

Op de woensdagavond wordt er gezamenlijk getraind op een vooraf afgesproken trainingsparcours, zoals De Driehoek, Stegeren, Lemerberg etc. Op basis van de trainingsprogramma’s met onder meer intervaltrainingen van de NTFU proberen wij aan verbetering van het uithoudingsvermogen en snelheid te werken. Omdat op een vast parcours wordt gefietst kan ieder op zijn eigen niveau fietsen en trainen we toch samen. Het uitgangspunt is om altijd samen te starten en samen te eindigen.

 

Clubkleding

We hebben Alfa accountants en adviseurs bereid gevonden onze kleding te sponsoren. In ons nieuwe frisse paars-witte tenue zijn we als groep heel herkenbaar.

Als nieuw lid krijgt u de mogelijkheid een passende outfit te bestellen. U kunt zelf een keuze maken uit het aanbod van gesponsorde kleding en eventuele extra’s. Voor het gesponsorde deel betaalt u de helft van de kostprijs. De sponsor betaalt de andere helft. Het dragen van een helm is verplicht.

Seizoen

Vanaf de eerste maandag na de ingang van de zomertijd tot eind april starten we op maandag- en woensdagavond om 18.30 uur vanaf de brug. Van mei tot en met september starten we om 19.00 uur. Op zaterdagmiddag wordt er gestart om 13.00 uur op de brug.

Uitgangspunt: Voor donker thuis. Er wordt dus rekening gehouden met de mogelijkheid dat er aan het eind nog wat tegenslag kan zijn. Een lekke band vlak voordat je thuis bent bijvoorbeeld.

 

Informatie

Alle fietsleden zitten in een mailgroep en er is ook een gezamenlijke app. Alle andere noodzakelijke informatie vind je op de site.

Toerfietsen

Op verschillende momenten kan met de toerfietsgroep worden gefietst. Afhankelijk van het aantal fietser wordt er in meerdere groepen gereden. Er is altijd een instapgroep waar rekening wordt gehouden met het feit dat iedereen mee moet kunnen fietsen. Afhankelijk van de omstandigheden max. 28-30 km/hr. Voor snellere rijders is er ook volop uitdaging met een groep waarbij de snelheid om en nabij 35 km/hr. Er wordt gefietst onder leiding van een wegkapitein, die de route aangeeft en de gedragsregels bewaakt. We starten in Ommen vanaf de brug. Mocht een groep groter zijn dan 14 deelnemers dan wordt die groep altijd in tweeën gesplitst i.v.m. overzichtelijkheid en veiligheid.

We starten het seizoen op de zaterdag in het laatste weekend van maart met een openingstocht van ong. 60 km op een gematigd tempo en sluiten eind september af met een langere tocht van ong. 130 km. Tijdens deze afsluitende tocht gaat er ook een wagen met begeleider mee. Daarbij is ook altijd ruimte voor een gezellig hapje en een drankje.

Agenda

Datum Wie/wat Waar Wanneer
06-04-2024 Openingstoertocht Vechtbrug 13:00 - 17:00
21-06-2024 Midzomeravond toertocht Op de brug 18:30 - 22:00
Elke maandag Toergroep Op de brug 18:30 - 21:00
Elke woensdag Trainen Op de brug 18:30 - 21:00
28-09-2024 Afsluitende toertocht IJskelder 09:00 - 16:00

Voordelen voor leden

  • Elke week meerdere mooie toertochten met de groep in onze prachtige omgeving
  • Het seizoen starten en eindigen met een dagtourtocht
  • Een persoonlijk lidmaatschap bij de NTFU
  • Verzekerd bij schade aan fiets en persoonlijke eigendommen door een (onge)val
  • 4x per jaar het blad Fietssport
  • Korting op fietskleding van de vereniging
  • Gratis toegang tot natuurijsbaan het Laar

Wil je meer weten over de fietsgroep of een keer meefietsen? Kom op de aangewezen tijdstippen naar de brug of neem contact met ons op!