Slotrit 2022

Zaterdag 24 september stond bij heel aantal fietsers van de Doorloper in de agenda aangekruist. Immers, het was tijd voor de slotrit van dit fietsseizoen.

Tegen half 9 konden we op de koffie in de IJskelder en na een korte voorbespreking gingen de fietsers los!

Gelukkig was het, ondanks de voorspellingen, droog toen we vertrokken. We gingen richting noord-west met als eerste doel Hasselt.

Bij Genemuiden werd het weer droog en de pont bracht ons aan de overkant, waarna we vlak voor Zwartsluis links de Wieden indraaiden. Sint-Jansklooster en Blokzijl werden voorbijgestoken. Daarna was de koffie al bijna te ruiken….. Toen het overbekende Nederland gepasseerd werd, was het echter eerst tijd voor een fotomoment

 

De koffie stond uiteindelijk voor ons klaar in Scheerwolde, een mooi rustmoment en de appeltaart was prima! Na nog even de zakjes op de rug gevuld te hebben uit de “kofferbak-catering”  van de bezemwagen gingen we via Giethoorn en Wanneperveen in de richting van Meppel. Het bleef gelukkig nog steeds droog, al liet de zon zich niet zien. Langs het kanaal ten zuiden van Meppel gingen we op zoek naar een plek om het kanaal en de A28 over te steken. Bij die oversteek hadden we nog een afspraak om nog even de catering te gebruiken voor een slokje en iets eetbaars.