Opening fietsseizoen

3x bleek scheepsrecht voor de openingsrit van seizoen 2023

Zaterdag 8 april waren de weergoden eindelijk zover, dat ze ons een droge zaterdagmiddag gunden. Een droge zaterdagmiddag om fietsseizoen 2023 samen te openen. Natuurlijk was er maandag 3 april ook al gefietst, maar die telde officieel niet natuurlijk 😉

Het Toertrio was begin februari bij elkaar geweest om een planning te maken voor dit seizoen enig erin geslaagd om ons een mooie route van zo’n 60 km voor te schotelen.

Om 13 uur hadden zich hiervoor zo’n 20 fietsers bij de IJskelder verzameld, waarvan 2 nieuwelingen bij de groep

Na even een paar afspraken voor het fietsen in een groep met elkaar opgefrist te hebben, gingen we van start. Er was een kleine groep snelle fietsers, die het spits afbeet, waarna het overgrote deel in een wat meer gezapig tempo de route onder de wielen liet doorgaan.
Die rit van zo’n 60 km ging eerst een beetje in een zuidwestelijke koers richting Dalmsholte. Onder de Deventerweg door reden we via een bospaadje richting “de Witte Gans”. Daarna was Laag Zuthem een volgend ijkpunt, dat genoemd kan worden. Van daaruit moesten we wat meer noordelijk sturen om bijna Zwolle aan te tikken. Daar moest de rit worden onderbroken. Helaas niet voor koffie of zo, maar voor de reparatie van een lekke band!

Om de Wijthmenerplas ging het daarna oostwaarts, om bij Marshoek de Vecht wat meer op te zoeken. Langs Dalfsen en Vilsteren ging het daarna in “gestrekte draf” op weg naar Ommen.

Daar aangekomen ontstond het gevoel, dat het seizoen echt is begonnen, de openingsrit is geweest! Hopelijk maken we dit jaar samen veel mooie en veilige ritten.