Schaats- en fietsclub De Doorloper begint aan een nieuw fietsseizoen.

Zaterdag 6 april om 13.30 uur kan men weer heel wat enthousiaste fietsers op de Vechtbrug zien staan. Klaar voor de start van een nieuw fietsseizoen.

Met ruim 60 fietsende leden kan dat een kleurrijk moment zijn als de mannen en vrouwen in hun ALFA (accountants en adviseurs)-outfit van start gaan. Qua te rijden snelheid is er voor elk wat wils. Zo is er een snelle groep die gemiddeld zo’n 33 km p/u fietst, een groep die zo rond de 30 rijdt en eventueel een groep die het houdt bij maximaal 28 km p/u. Keuze genoeg dus.

De maandagavond is de vaste avond voor een mooie rit door het Vechtdal of een deel van Salland. Deze ritten beginnen in april om 18.30 uur en vanaf 1 mei wordt dat 19.00 uur. Daarnaast is er op gezette tijden een andersoortige tocht waarover in de loop van het seizoen informatie volgt.
Ook een racefiets in de schuur staan die wat te weinig wordt gebruikt? Misschien zijn de activiteiten van de Doorloper een mooie aanzet om een (voormalige?) hobby weer nieuw leven in te blazen. Naast het sportieve element kent zo’n fietsgroep ook een sociaal karakter.
Natuurlijk is er altijd plek voor nieuwe enthousiastelingen om aan te sluiten.